otrdiena, 2012. gada 31. jūlijs

Saldējumu pasūtījāt?


Kamēr termometra stabiņš desmitos vakarā rāda + 30, saldējums ir pareizā izvēle. Pat dēla Andreja dzimšanas dienas torti šogad aizstājām ar Rūjienas saldējumu vafeļu glāzītē.

Lūk šis ikoniskais, veldzējošais, vēsinošais gardums cirsts kokā. Itāļu mākslinieka Johnny Hermann (īstajā vārdā Mauro Savoldo) veltījums kārumam bez kura uzaudzis nav neviens. Vai  tiešām ir kāds, kurš nekad nav ēdis saldējumu?! Glītās koka figūras dažādos toņos iespējams novietot, kur vien acīm kārojas. Mans piedāvājums: nokrāsojiet sienu baltā krāsā un ar superlīmi nostipriniet saldējumus pie virsmas.

Visvairāk man tīk rindkopa, kura lasāma mākslinieka mājaslapā: "Koka saldējumi ir unikāli un katram piešķirts savs kārtas numurs. Tie ir ļoti skaisti un absolūti nelietderīgi." Tiesa! Bet tie rada pozitīvas emocijas un ar to dažkārt ir gana.




Kurš ir jūsu iecienītākais saldējums? Pirmajā vietā mūsu ģimenē ir Skrīveru mājas saldējums, otrajā Rūjienas, bet trešajā es liktu Polu. Kamēr Maija (5 gadi) pieprasa šokolādes garšu, Andrejs (2 gadi) nav izvēlīgs, Mārim garšo citronu saldējums, bet man patīk eksperimentēt, tādēļ labprāt izvēlos, peimēram siera saldējumu ar estragona gabaliņiem.

5 komentāri:

  1. mans favorīts: Rūjienas Rupjmaizes kārtojums.
    Riktīgs rupjmaizes kārtojums, tikai putukrējuma vietā - SALDĒJUMS! Bet rupjmaize un dzērveņu zapte – kā vecajās receptēs.
    ŅAMMĪ... :)

    AtbildētDzēst
  2. Tīna - Man vislabāk garšo saldējums Klasika ar vaniļas garšu!

    AtbildētDzēst
  3. Skrīveru mājas saldējums viss garšīgākais, pēc tā vairs nevienu saldējumu negribās ēst kādu laiku. Šokolādes un no ogām favorīti un tikai tad Rūjienas ar dzērveņu garšiņu.... ņam

    AtbildētDzēst
  4. Rāmkalnu mājas saldējums (nopērkams Rimi klētī) arī ir dikti gards! Vislabāk garšo klasiskais baltais. Piekrītu, ka pēc mājas saldējuma, nevienu citu veikalā negribas pirkt un ēst. Garša pilnīgi cita!

    AtbildētDzēst
  5. Druvas saldējums vafeļu glāzītē garšīgs. Tas no piena un ar patīkamu konsistenci un maigu garšu. Tie krējuma ir pārāk, pārāk.. krējumaini :)

    AtbildētDzēst