svētdiena, 2010. gada 28. novembris

Home made with love. Guntars Ķirsis.

Pirms gada viens jauks vīrietis ienāca manā grāmatu veikaliņā un iegādājās piespraužamu piparkūku vīriņu, tad pēc vīriņa atnāca arī viņa dēls un galu galā arī Renārs Kaupers pie tāda tika. Tad lūk, šis vienmēr pieklājīgais kungs nav neviens cits kā četru bērnu - Mārtiņa, Kaspara, Jāņa un Elīzas tētis, kā arī Latvijas Koncerti direktors Guntars Ķirsis. Nezinu kāpēc, bet Ziemassvētku laikā Guntars man asociējas ar Čārlzu Dikensu.

A year ago, a nice man came into my book shop and bought a gingerbread man that can be attached to a coat, then his son came to have a gingerbread man too, ultimately, Renars Kaupers got one as well. So, this always polite man is no one else as father of Mārtiņš, Kaspars, Jānis and Elīza. He is also the director of Latvijas Koncerti (Latvian Concerts). His name is Guntars Ķirsis. I do not know why, but at Christmas time I associate Guntars with Charles Dickens.

Guntars Ķirsis.

Čārlzs Dikens.

Ko Tev nozīmē Ziemassvētki?
Ģimene, mūzika, gaisma, sirsnība, pārdomas, vieglums.....

*What Christmas means to you?
 Family, music, light, sincerity, reflection, ease.....


Mīļākā Ziemassvētku filma?!
Viens pats mājās 1.
 
*Favorite Christmas movie?!
 Home Alone 1.


Dziesma, kas nāk prātā iedomājoties par Ziemassvētkiem?!
Mana dēla Jāņa dziesma " Reiz Ziemassvētkos".
 
*Song that comes to mind, when thinking of Christmas?!
Song of my son Janis "Reiz Ziemassvētkos" ("Once upon a time on Christmas").


Svētku ēdiens. Ko liksi galdā vai, kas ir Tavs iecienītākais Ziemassvētku ēdiens?
To dara tā:
Paņem veselu jēra cisku. Iesmērē ar sviestu, medu, ķiplokiem, sāli un sinepēm, apliek ar svaigu baziliku, ietin sviestpapīrā, ieliek vēsumā, notur 24 stundas. Ar visu papīru liek cepeškrāsnī un cep 3 stundas. Pasniedz kopā ar  plūmju kečupu un tvaicētiem dārzeņiem. Vislabāk piestāv labs franču Syrah.
 
*Holiday meal. What will you put on the table or what is your favorite Christmas dish?
 It is done this way:
Take a whole lamb leg. Rub it with butter, honey, garlic, salt and mustard, put around fresh basil, wrap in baking paper, leave in a cool place for 24 hours. With all the baking paper put lamb in the oven and bake for 3 hours. Serve with plum ketchup and steamed vegetables. Best drink for this meal is a good French Syrah.

 
Ko Tu gribētu saņemt no Salatēta?
Apsolījumu, ka būs arī nākamie Ziemassvētki.

*What would you like to receive from Santa Claus?
Promise that there will be next Christmas.


Iesaki Ziemassvētku dāvanu - VIŅAI, VIŅAM un BĒRNIEM?!
Dāvana gan viņam , gan viņai - kopīgas brīvdienas tikai divatā. Bērniem : Kaut kas, par ko var papriecāties tūlīt ( atkarībā no vecuma) - grāmata vai mūzikas albūms.

*Suggest a Christmas present for HER, HIM and KIDS?!
 The best present for him and her - holiday just for two. For kids: something that makes a child happy at once (deppends on the age) - book or a good music album.


Skaistākā dāvana, ko esi atradis zem eglītes?
2 dienas skaistā vietā kopā ar mīļoto sievieti.

*Best present that you have found under Christmas tree?
 2 days together with beloved woman in a nice place.


 Fotomateriāls: delfi.lv.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru